Onderzoek en advies brengt bewustwording over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Dit biedt voordelen voor werkgever en mantelzorger.

De oplossing

Thuis in Mantelzorg biedt op projectmatige wijze ondersteuning met als resultaat een organisatie die maatschappelijk bewust onderneemt en zich daarbij richt op haar belangrijkste onderdeel van de organisatie: de werknemer. Door onderzoek en advies te bieden kan Thuis in Mantelzorg maatwerkoplossingen toepassen binnen elke organisatie. Of het nu gaat om wet- en regelgeving, verlof en andere maatwerkoplossingen. Daarnaast adviseer ik het management en ondernemingsraden over een mantelzorgvriendelijke organisatie.

Projectmatig aandacht voor mantelzorg

Thuis in Mantelzorg heeft een eigen concept ontwikkeld voor organisaties om te komen tot een mantelzorgvriendelijke organisatie. Het sleutelwoord hierbij is bewustwording! Om een beeld te krijgen van het aantal mantelzorgers binnen uw organisatie en van hun ervaringen met de combinatie werk en zorg bied ik een online onderzoek aan. Aan de hand van (onder andere) dit onderzoek bespreken wij de sterke en minder sterke punten die betrekking hebben op mantelzorg binnen uw organisatie, om zo te komen tot een structurele en praktische oplossing voor uw organisatie.

Informeren en implementeren

In deze fase krijgt het project “handen en voeten”. De kennis wordt overgedragen en geborgd binnen de organisatie. Thuis in Mantelzorg biedt workshops voor leidinggevenden en HR medewerkers over de feiten en mogelijkheden voor mantelzorgers. Ook bied ik individuele ondersteuning van mantelzorgers met als doel de mantelzorger te ontlasten door de zorg zo efficiënt en prettig mogelijk te regelen. Lees meer over de mogelijkheden van workshops en trainingen.